Rechtsbijstand

Ons kantoor helpt u de beste keuze voor uw verzekeringen te maken. Al honderden klanten hebben hun verzekeringen via ons kantoor verzekerd. Ontdek zelf hoe makkelijk u geld kunt besparen op de premie voor uw rechtsbijstandverzekering.

 

 • Méér informatie Rechtsbijstand Verkeer

  Rechtsbijstand verkeer

  Niets is vervelender dan een juridisch conflict. Of het nu met de buurman is of met uw werkgever, goed advies is hier van essentieel belang. De meeste juridische conflicten ontstaan in het verkeer!

  Een (juridisch) meningsverschil, ruzie of conflict is zo ontstaan. Mocht u dan een advocaat nodig hebben, dan komen daar ook nog vaak hoge kosten bij kijken. De prijs van een rechtsbijstandverzekering is vaak lager dan het uurtarief van een advocaat.

  U en uw gezinsleden zijn niet alleen verzekerd als bestuurder van een auto, maar ook als bijvoorbeeld passagier of voetganger! Deze verzekering is extra geschikt als u uw motorvoertuig alleen WA verzekerd hebt.


  Download brochure


  Dekking

  In de brochure vindt u tal van voorbeelden waarin een rechtsbijstandsverzekering dekking biedt.


  Let op: niet alles is verzekerd!

  • advies of hulp bij een lopend conflict
  • u krijgt geen rechtsbijstand bij een conflict met uw partner zoals bij een echtscheiding
  • geen dekking van conflicten opgelopen doordat u iets aan iemand verhuurt
  • u krijgt geen rechtsbijstand bij een conflict over de aan- of verkoop van bijvoorbeeld aandelen of obligaties of een conflict over belastingen.

  Verzekering opzeggen

  De laatste jaren is de concurrentie tussen verzekeraars enorm toegenomen. Premies zijn daardoor sterk gedaald. Overstappen naar een andere verzekeraar kan dan heel interessant zijn.  

  En in dat geval bent u bij Driekleur verzekeringen aan het juiste adres: wij vergelijken de producten, de polisvoorwaarden en kwaliteit van dienstverlening van verschillende verzekeraars. En wij bieden u dan ook de beste prijs-/kwaliteit verhouding!

   

  Opzegservice

  Wanneer opzeggen?

   

  Wilt u helder, inzichtelijk en betrouwbaar advies? Maak dan een afspraak.

   

  Afspraak maken

 • Méér informatie Rechtsbijstand Particulier

  Rechtsbijstand particulier

  Een conflict zit in een klein hoekje. U hebt een grote kans dat u nooit een rechtszaal van binnen zult zien. Maar als dat wel het geval is, dan is het vaak ook een dure aangelegenheid. En de tarieven van een advocaat zijn minimaal € 150,00 per uur.

  U kunt ervoor kiezen om dit risico zelf te dragen. Dan neemt u geen rechtsbijstandverzekering en draagt u ook zelf de kosten van een eventuele rechtszaak. Als u voor deze oplossing kiest, kan dit positief uitpakken als u daadwerkelijk nooit voor de rechter hoeft te staan.

  Maar het kan u ook veel geld kosten als u een dure rechtszaak moet betalen. Het kan zelfs zo zijn dat u de rechtsgang moet stoppen omdat u dit niet meer kan betalen! Dus als u voor deze oplossing kiest, zorg er dan voor dat u wel vermogen opbouwt om te zijner tijd een rechtszaak te kunnen betalen.


  Download brochure

   

   


  Dekking

  Een rechtsbijstandsverzekering dekt de financiële gevolgen van de rechtsgang of geeft juridische bijstand in natura.

  De verzekeraar bepaalt of een rechtszaak wel of niet zal worden vergoed. Het staat u natuurlijk vrij om buiten de verzekering om toch een rechtszaak door te zetten als deze niet onder de verzekering valt.


  Kosten

  Afhankelijk van de dekking, het gekozen eigen risico, de verzekeringsvorm en de maatschappij kost een gezinsrechtsbijstandverzekering ongeveer €250,00 per jaar.

  Door de dekking en het eigen risico te wijzigen wordt de premie lager of hoger. U kunt er dus voor kiezen om de rechtsbijstandsverzekering exact te laten aansluiten op de risico's die u loopt.


  Wat levert de verzekering

  Vaak kunt u na goedkeuring van de verzekeraar zelf uw 'eigen' advocaat kiezen en samen de rechtszaak voorbereiden. Of de verzekeraar helpt u met de eigen juridische afdeling.

  Wel wordt de dienstverlening van de rechtsbijstandverzekeraars zelf niet altijd even succesvol en snel genoemd. Als u zelf de advocaat inschakelt hebt u meer controle en meer invloed op het te volgen traject. Hiervoor betaalt u dan natuurlijk ook wel een veel hogere prijs.

  Met een rechtsbijstandsverzekering hebt u een goed juridisch vangnet tot uw beschikking tegen een schappelijke prijs.

  Hierdoor weet u zich verzekerd van een gedegen advies als u naar de rechtszaal wil gaan. 


  Verzekering opzeggen

  De laatste jaren is de concurrentie tussen verzekeraars enorm toegenomen. Premies zijn daardoor sterk gedaald. Overstappen naar een andere verzekeraar kan dan heel interessant zijn.  

  En in dat geval bent u bij Driekleur verzekeringen aan het juiste adres: wij vergelijken de producten, de polisvoorwaarden en kwaliteit van dienstverlening van verschillende verzekeraars. En wij bieden u dan ook de beste prijs-/kwaliteit verhouding!

  Opzegservice

  Wanneer opzeggen?


  Recht hebben

  Conflicten gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo zijn er conflicten over de aankoop van een goed (bijvoorbeeld een auto of een keuken), maar ook conflicten met overheidsinstanties. In die conflicten doen rechters uitspraken. 


  Wonen

  Als huurder of eigenaar van een woning kunt u betrokken raken bij een juridisch conflict. Wat moet u bijvoorbeeld doen als uw nieuwe koopwoning verborgen gebreken vertoont? Of als u een conflict met de buren hebt?


  Werk

  Een arbeidsconflict kan flinke impact hebben. Het is allereerst belangrijk om in goed overleg met uw werkgever tot een oplossing te komen. Een juridisch conflict vermijden is natuurlijk voor beide partijen het beste. Kom u er samen niet uit? Met een rechtsbijstandverzekering hebt u een mogelijke oplossing voor uw probleem.


  Reizen & Verkeer

  Reizen kan avontuurlijk zijn. Of u nu naar tropische bestemmingen gaat of dicht bij huis blijft. Maar wat zijn uw rechten als bij aankomst blijkt dat het hotel nog in aanbouw is? Of als u een ongeluk krijgt terwijl u aan het verkeer deelneemt? 


  Aankopen & Financiën

  Als consument doet u dagelijks aankopen. U doet boodschappen, koopt een fiets of boekt een ticket online. In de regel gaat dit gewoon goed. Maar wat moet u doen als de gekochte goederen of diensten niet voldoen? Dan is het van groot belang dat u uw rechten en plichten goed kent.


  Gezondheid & Aansprakelijkheid

  Onze gezondheid is ons hoogste goed. Een ongeluk zit letterlijk in een klein hoekje. Tijdens een middagje op de indoorskibaan komt u lelijk ten val door een andere skiër. Een gebroken been en een zware hersenschudding zijn het gevolg. Wie is er nu aansprakelijk? En hoe maakt u aanspraak op een schadevergoeding?


  Familie

  U kunt een huwelijk sluiten, een geregistreerd partnerschap aangaan of gaan samenwonen. Uit zo'n samenlevingsvorm kunnen bovendien kinderen volgen. Wat zijn in al deze facetten van uw leven dan uw rechten en plichten? En wat gebeurt er met uw vermogen en/of schulden na uw overlijden? 

  Wilt u helder, inzichtelijk en betrouwbaar advies? Maak dan een afspraak.

   

  Afspraak maken

Google+ Google+ deze pagina
LinkedIN Deel dit op LinkedIN