Recreatieverzekeringen

Ons kantoor helpt u de beste keuze voor uw recreatieverzekeringen te maken. Al honderden klanten hebben hun verzekeringen bij ons kantoor ondergebracht. Ontdek zelf hoe makkelijk u geld kunt besparen op de premie voor uw verzekeringen.

 • Reis & annuleringsverzekering

  Reis & Annulering

  Vakantie … dit betekent vooral plezier. Even nergens aan denken. Genieten. Om uw vakantie inderdaad zorgeloos te laten verlopen, is het verstandig om van tevoren te bedenken of u goed bent verzekerd.

  Zonder zorgen genieten van uw vakantie kan pas echt als uw reis goed verzekerd is. Wij bieden een doorlopende reisverzekering met werelddekking, omdat u daarmee vaak goedkoper uit bent dan wanneer u meerdere tijdelijke reisverzekeringen afsluit. Bij ons bent u binnen 5 minuten verzekerd en kunt u zonder zorgen op reis.


  De Globetrotter Verzekering

  Dit is de ideale verzekering als u voor langere periode in het buitenland gaat backpacken, studeren, stagelopen, rondreizen of werken.


  Download brochure

   


  Voor elke reis een passende reisverzekering

  Bij de voorbereiding van uw reis of vakantie mag een goede verzekering niet ontbreken. Bij Driekleur verzekeringen bent u voor het verzekeren van uw vakantie of reis aan het juiste adres.

  Waar u ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel is er een passende verzekering:

  • Doorlopende Reisverzekering
  • Kortlopende Reisverzekering
  • Annuleringsverzekering
  • Globetrotter Verzekering
  • Pechhulp
  • Doorlopende Zakenreisverzekering
  • Collectieve Zakenreisverzekering
  • Adventure & Survival
  • Au Pair Insurance
  • Ticket Annuleringsverzekering

  Vragen?

  • Wat dekt mijn reisverzekering?
  • Zijn alle medische kosten gedekt in het buitenland?
  • Kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?
  • Wanneer heb ik een annuleringsverzekering nodig?
  • Is mijn avontuurlijke vakantie ook gedekt?
  • Is mijn vakantie buiten Europa ook gedekt?
 • (Sta)Caravan

  (Sta)Caravan

  Een caravanverzekering biedt dekking voor schade aan uw caravan, vouwwagen of stacaravan. Naast een verzekering van uw caravan, kunt u een extra dekking afsluiten voor de inboedel van de caravan, een voortent of luifel. Gaat u op reis met uw caravan? Vergeet dan niet om ook een goede reisverzekering af te sluiten.

  Wij adviseren u graag welke verzekering het beste bij uw situatie past! Neem voor advies of een offerte contact met ons op via recreatie@driekleur.nl of telefonisch via 0113 751 615.


  Dekking

  Wat kunt u en wilt u verzekeren?

  • Diefstal & brand
  • Beschadiging door storm
  • Verkeersongeval
  • Van buitenkomende onheilen
  • Hagelschade (vaak apart bijverzekeren)
  • Nieuwwaarde / aanschafwaarde regeling

  Wij adviseren om een oudere caravan één keer in de twee jaar te laten keuren door BOVAG of FOCWA erkend caravanbedrijf. U bent ervan verzekerd dat u veilig met de caravan kan rijden en eventuele schade kan dan niet worden gewijd aan slecht onderhoud.


  Wat is caravan inboedel?

  Onder de inboedel van een caravan wordt verstaan de huishoudelijke zaken die zich in de caravan of de aanbouw daarvan bevinden. Denk hierbij aan het keukengerei, kleding, fototoestel etc.


  Wat is caravan aanbouw?

  Onder de caravan-aanbouw wordt verstaan de voortenten, luifels, schuurtjes en andere zaken die zijn bevestigd aan de caravan of die daarbij zijn geplaatst. Deze zaken zijn alleen verzekerd indien het uitdrukkelijk wordt aangegeven!


  Offerte aanvragen

  In de laatste jaren is de concurrentie tussen verzekeraars enorm toegenomen. Premies zijn daardoor sterk gedaald. Overstappen naar een andere verzekeraar kan dan heel interessant zijn.  

  En in dat geval bent u bij Driekleur verzekeringen aan het juiste adres: wij vergelijken de producten, de polisvoorwaarden en kwaliteit van dienstverlening van verschillende verzekeraars. En wij bieden u dan ook de beste prijs/kwaliteit verhouding!

  Wilt u helder, inzichtelijk en betrouwbaar advies? Vraag dan een offerte bij ons op via recreatie@driekleur.nl of telefonisch via 0113 751 615.

   

 • Pleziervaartuig

  Pleziervaartuig

  Verzeker uw boot van de beste voorwaarden! Bij Driekleur verzekeringen kunt u ook uw boot verzekeren! Met de bootverzekering kunt u zorgeloos genieten van bijvoorbeeld uw zeilboot, speedboot, motorboot of jacht. 

   

  Opzegservice

  Wanneer opzeggen?

  Registratie-App voor booteigenaren!

  Het is het belangrijk dat u alle specifieke gegevens van uw boot registreert. Mocht uw boot en/of buitenboordmotor onverhoopt worden gestolen dan hebt u alle informatie bij de hand en kunt u de diefstal melden. De politie kan zo sneller starten met de opsporing van het gestolen object.
   
  Via de App Store voor iPhone en iPad klik hier.
  Via de Playstore voor Android klik hier.

   

  Wilt u helder, inzichtelijk en betrouwbaar advies? Maak dan een afspraak.

   

  Afspraak maken

 • Golfuitrusting

  Golfverzekering

  Golfen is spannend en ontspannend tegelijk, voor veel mensen is golf hun lust en hun leven. Die passie gaat vaak gepaard met forse uitgaven voor een golfuitrusting die het golfen aangenamer maakt.

  Dat merkt u al zodra u plaatsneemt op de tee. Dan wilt u maar één ding: de bal met een prachtige swing in de volgende hole krijgen. Bent u vaak op de golfbaan te vinden? Denk dan aan onze speciale Golfverzekering. Dan is uw kostbare uitrusting overal ter wereld verzekerd!


  Dekking

  De golfverzekering kent de volgende dekkingen:

  • aansprakelijkheid
  • golfuitrusting
  • kleding
  • Hole-in-One

  Aansprakelijkheid

  Mocht u op de golfbaan schade toebrengen aan derden dan is uw aansprakelijkheid tot maximaal € 250.000,00 verzekerd.


  Golfuitrusting

  Als u graag en vaak golft, hebt u al snel een complete uitrusting bij elkaar. Al deze spullen zijn verzekerd met de golfverzekering! Tegen schade én diefstal!

  De hele golfuitrusting zoals clubs, tas, kar, paraplu, schoenen, handschoenen, regenkleding en zitstok is verzekerd tegen alle risico's van schade of verlies.


  Kleding

  De tijdens het golfspel in het clubhuis achtergelaten kleding en schoeisel zijn tegen alle risico's verzekerd.


  Hole-in-One

  Indien u een erkende hole-in-one maakt, betalen wij graag € 250,00 waarmee u het verplichte rondje in het clubhuis kunt voldoen.

   

  Opzegservice

  Wanneer opzeggen?

   

  Wilt u helder, inzichtelijk en betrouwbaar advies? Maak dan een afspraak.

   

  Afspraak maken

 • Paard & sport

  Paard & Sportverzekering

  Uw paard of pony is een kostbaar bezit. Het is uw vriend en verdient de beste zorg. Maar die zorg kost geld. Vooral wanneer uw paard of pony ziek of geblesseerd is. Met een paardenverzekering koopt u de zekerheid in dat u ook de beste zorg kunt geven.


  Dekking

  Er zijn een aantal basis paardenverzekeringen mogelijk zoals:

  • Doodverzekering: dood en noodslachting door ongeval of ziekte en branddekking.
  • Dood- en Ongevallen verzekering: dood en blijvend onbruikbaar worden door een ongeval en branddekking.
  • ODA-verzekering: dood, onbruikbaarheid en onvruchtbaarheid door ongeval en/of door een ziekte en branddekking.
  • Uitgebreide verzekering: al het bovengenoemde en blijvende ongeschiktheid door kreupelheid.

  Hierbij kunt u aanvullend ziektekostenverzekering afsluiten. De ziektekostenverzekering is gekoppeld aan de basisverzekering. Dit houdt in, dat op de ziektekostenverzekering uitsluitend schaden worden vergoed die ook op de basisverzekering zijn gedekt. Er zijn twee ziektekosten verzekeringen, namelijk:

  • Beperkte ziektekostenverzekering: Uitsluitend voor de kosten van een specialistische behandeling, na doorverwijzing door uw eigen dierenarts naar een specialist die op de polis staat genoemd.
  • Uitgebreide ziektekostenverzekering: Vergoeding kosten van een onderzoek en/of behandeling door een dierenarts/kliniek in Nederland of België.

  Ook zijn er aanvullende dekkingen voor diefstal, ongevallen opzittende, operaties en uitvaart.

  Wij bieden tevens nog extra verzekeringen aan met betrekking tot WA (wettelijke aansprakelijkheid), tuigage, trailers, rijtuigen of een verzekering speciaal voor uw hengst of fokmerrie.

  Voor een persoonlijk advies of vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.


  Aansprakelijkheid paard

  De wettelijke aansprakelijkheids verzekering biedt dekking indien u als eigenaar aansprakelijk wordt gesteld voor schade veroorzaakt door uw paarden aan derden.

  De verzekering is bedoeld voor de aansprakelijkheid van het hobbymatig houden van een of meerdere paarden, uitsluitend als secundaire dekking op de aansprakelijkheidsverzekering particulier (AVP) elders.


  Wat is aansprakelijkheid

  De vraag die altijd gesteld wordt is: "Wie moet er aansprakelijk gesteld worden voor de schade, in hoeverre is diegenen ook daadwerkelijk aansprakelijk te stellen en kan deze zelfs verplicht worden om de schade te vergoeden?"

  De wet kent bij aansprakelijkheidskwesties veroorzaakt door een paard één hoofdregel: de bezitter van het paar is risicoaansprakelijk. Dit wil niet zeggen dat de bezitter van het paard ook altijd de schade (geheel of deels) dient te vergoeden. Dit wordt per kwestie of situatie steeds opnieuw beoordeeld.

  Het begrip bezitter heeft een juridische betekenis, namelijk: degene die het paard voor zich zelf houdt, wat in het algemeen de eigenaar zal zijn. Wordt het paard gebruikt in de uitoefening van een bedrijf, bijvoorbeeld in een manege zullen de paarden in de aansprakelijkheidsverzekering bedrijf (AVB) meegenomen kunnen worden.

   

  Wilt u helder, inzichtelijk en betrouwbaar advies? Maak dan een afspraak.

   

  Afspraak maken

 • Hoe en waar kan ik een vraag stellen?

  Heeft u een algemene vraag over een product? Dan vindt u het antwoord meestal in onderstaande FAQ.

  Heeft u een vraag die specifiek over uw eigen verzekering of schade gaat? Dan kunt u ons bereiken via ons contactformulier, per e-mail of per telefoon: 0113 215 665.

 

Veel gestelde vragen

 

 • Welke landen vallen onder de dekkingsgebieden Europa en Wereld?

  Het is belangrijk dat u het juiste dekkingsgebied kiest als u een verzekering afsluit. Er zijn drie dekkingen mogelijk:

  Nederland

  Nederland en dagtrips naar het buitenland (bv. Brussel, Antwerpen).

  Europa

  Alle landen in Europa, maar ook Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren, alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee, Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israël, Libanon en Aziatisch Turkije.

  Wereld

  Complete werelddekking.

   

 • Wanneer gaat een reisverzekering in?

  De reisverzekering start op het moment dat u (of uw bagage) het huis verlaat om op vakantie te gaan. Als u nog aan het inpakken bent hebt u nog geen dekking.

 • Krijg ik altijd de nieuwwaarde van mijn spullen terug?

  Nee, alleen voor nieuwe spullen (minder dan een jaar) krijgt u vaak de nieuwwaarde. Voor overige spullen krijgt u de dagwaarde.

 • Wat valt er onder de dekking medische kosten?

  Het is verplicht om in Nederland een zorgverzekering af te sluiten maar verzekeraars vergoeden medische hulp tegen het Nederlandse tarief.

  Komt het dus voor dat u in het buitenland opgenomen moet worden en de kosten vallen daar hoger uit dan dat het in Nederland zou zijn? Dan vergoedt de medische kostendekking ook deze kosten.

 • Ben ik niet dubbel verzekerd voor geneeskundige kosten wanneer ik ook een zorgverzekering heb?

  Nee, de dekking voor medische kosten is een aanvulling op je zorgverzekering.

  Omdat uw zorgverzekering werkt met de Nederlandse tarieven voor behandelingen kan het zijn dat u in het buitenland duurder uit bent. Op zo'n moment dekt de medische kostendekking de extra kosten.

 • Wanneer moet ik een annuleringsverzekering afsluiten?

  Hebt u een reis geboekt? Dan is het van groot belang dat u binnen 7 dagen een annuleringsverzekering afsluit.

  Doet u dit pas na deze termijn? Dan is de reis die u hebt geboekt niet tegen annulering verzekerd.

 • Wat vergoedt een annuleringsverzekering?

  Moet u uw vakantie noodgedwongen afbreken? Dan vergoedt de annuleringsverzekering de kosten die dat met zich meebrengt.

  U moet wel een goede reden hebben om je vakantie af te breken en dit kan niet zomaar. Hoewel de voorwaarden per verzekeraar verschillen zijn de volgende scenario's enkele voorbeelden waar annulering vergoedt zou kunnen worden.

  • medisch noodzakelijke ingreep
  • complicaties bij een zwangerschap
  • echtscheiding
  • onvrijwillige werkloosheid na een vast dienstverband
  • diefstal of uitval van het voertuig waarmee u op reis zou gaan

 • Wanneer kies ik voor een doorlopende reisverzekering?

  Gaat u vaker per jaar op vakantie of een lange periode op vakantie? Dan kiest u over het algemeen voor een doorlopende reisverzekering. Dit is in zo'n situatie voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. 

  Hier komt nog eens bij dat u naar een doorlopende reisverzekering geen omkijken hebt, omdat u niet voor elke vakantie een nieuwe verzekering hoeft af te sluiten.

Google+ Google+ deze pagina
LinkedIN Deel dit op LinkedIN